perjantai 6. tammikuuta 2017

KESÄLAHTI CITY MAHATON 19.-25.5.2017

Valtakunnan hupaisin viesti kulkee jälleen toukokuussa 2017. Kesälahti City Mahaton järjestetään nyt kolmannen kerran ja tapahtumasta tulee entistäkin hienompi.

Kesälahti city mahattomassa kierretään viestinä noin viisi kilometriä pitkää lenkkiä. Vaihto on tasatunnein, ja vaihtopaikkana on tori Kesälahden pitäjän keskustassa. Viesti alkaa perjantaina 19.5. kello 15 ja päättyy helatorstaina 25.5. klo 16. Yhtäjaksoinen kesto on 145 tuntia. Satavuotiaan Suomen kunniaksi viestin kierrokset vastaavat vuosia siten, että lähtökierros vastaa vuotta 1873, jolloin Kesälahden kunta perustettiin. Siitä tullaan vuosi ja tunti kerrallaan tähän päivään. Tavoite on tuoda tapahtumassa esille maailman, Suomen ja paikkakunnan historiaa, ja osallistujat voivat tuoda omaa historiaansa näkyviin haluamallaan tavalla.

Pro Kesälahden kotisivuille on avattu ”lukujärjestys”, jossa näkyvät viestin tunnit ja niitä vastaavat vuodet. Huhtikuun alusta alkaen Pro Kesälahden sähköpostissa prokesalahti@gmail.com varataan viestivuorot ja kerrotaan haasteista. Leikkimieliset ja vapaaehtoisiin summiin perustuvat haasteet julkaistaan viikoittain Koti-Karjalassa. Asioita päivitetään myös Pro Kesälahden facebook-sivuille.

Tämä EI OLE KURTTUOTSAISTA: Osallistua voi ilman haastamista tai haastesumman maksamista ja samalle vuorolle voi tulla vaikka kuinka paljon osallistujia. Tavoite voi olla myös kiertää mahdollisimman paljon kierroksia. Viestiä voi kiertää kävellen, juosten, rullaluistellen, polkupyörällä, rollaattorilla, ratsastaen…

VAIHTOPAIKALLA TORILLA Koko Kesälahti city mahaton –tapahtuman ajan tori sykkii elämää. Pro Kesälahti ylläpitää tapahtumatoimistoa, martat muonittavat ja yhteistyössä Kiteen vapaa-aikatoimen, koulujen, Maaseudun sivistysliiton ja paikallisten järjestöjen kanssa on monenlaista oheisohjelmaa päivän teeman mukaisesti. Jotta Suomi olisi hyvä myös tuleville sukupolville, ympäristöasiat ovat laajasti esillä. Tarkastelussa muun muassa lähiympäristö, luonto, lähiruoka, kierrätys ja kiertotalous, liikkuminen ja energian käyttö.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti