tiistai 15. marraskuuta 2011

SIVISTYNYT KESKUSTELU KUNTALIITOKSESTA

Kesälahden kunta valmistelee kuntaliitosta ja pitää vaihtoehtoina Keski-Karjalan tai Savonlinnan suuntaa. Mitä mieltä sinä olet asiasta? Toivomme erilaisia näkökulmia asiaan. Kerro mielipiteesi. Odotamme rakentavia kannanottoja, emme syyttelyä, kostoiskuja tai riitelyä.

17 kommenttia:

 1. Päättäjiltä vaaditaan nyt malttia. Henkilökohtaiset ennakkoluulot pitäisi pystyä unohtamaan.

  VastaaPoista
 2. Mennään vaan Kerimäen ja Punkaharjun kanssa Savonlinnan suuntaan, niin niin saadaan maailman suurin puukirkko tulevaan liitoskuntaan , jos on pakko lähteä johonkin !

  VastaaPoista
 3. Ja sinne voisi laittaa jalkapuun, jos ei ala tulla kunnon päÄtöksiä, niin ei kun sinne katumaan!

  VastaaPoista
 4. Mie tulin Savosta takaisin tänne Pohjois-Karjalaan, kun tunnen itseni niin pohjoiskarjalalaiseksi kuin vaan voi... ja en nyt yhtään tykkää ajatuksesta että kohta olisinkin taas Savon maakuntaan kuuluva. Ei kiitos Savonlinnaan!

  VastaaPoista
 5. Minusta Kesälahti on selkeästi osa Pohjois-Karjalaa ja sinne on luontaiset yhteydet. Emmekö identiteetiltämme ole kuitenkin karjalaisia? Kuntaliitoksessa Savonlinnan kanssa meistä tulisi osa Savoa, jonka keskus on Mikkelissä tai Kuopiossa asti. Myös osa palveluista siirtyisi Savonlinnaan ja jopa Mikkeliin. En haluaisi asua Savonlinnan järventakaisessa peräkylässä huonojen yhteyksien päässä.

  VastaaPoista
 6. Näin unta muutama vuosi sitten...rikkaat Venäläiset tekivät Ruokkeen lomakylän päästä tien Kerimäelle ja siitä pääsi nopeasti Savonlinnaan?Näin Savonlinna esim. Minulle olisi lähin kaupunki silloin...

  VastaaPoista
 7. Isompiakin asioita on maailman sivu pystytty ratkomaan. Herneet pois nenistä ja yhteisen neuvottelupöydän ääreen keskikarjalaiset!

  VastaaPoista
 8. Muutos on ahdistava kokemus, kun joku tekee sen meille ja jännittävä mahdollisuus, kun olemme itse sitä tekemässä (Rosabeth Moss-Kanter)

  Löysin tällaisen viisauden.

  VastaaPoista
 9. Jatkuvasti vastaan kävelee lisää perusteita sille, miksi me kuulumme Pohjois-Karjalaan. Verkosto on luotu vuosikymmenten aikana, eikä se ole vähäinen.

  VastaaPoista
 10. Mirja-Liisa Vihko-Pääkkönen16. marraskuuta 2011 klo 23.06

  Savonlinna on upea oopperakaupunki, ja asioin siellä mielelläni muutenkin, mutta kunta-asioissa kannatan yhteistyötä Keski-Karjalassa. Erityisesti sairaanhoidon järjestelyistä olen huolissani: Itä-Savon sairaanhoitopiiristähän irtauduimme sen takia, että hoito SKS:ssa oli kallista, eikä se sen jälkeen tietääkseni ole halventunut. Ja todennäköistä on, että SKS menettää päivystyksen Mikkelille. Jos Kesälahti liittyy Savonlinnaan, on meillä ehkä piankin lääkäri Kesälahdella 1-2 päivänä viikossa ja päivystyspalvelut Mikkelissä !
  Entäs kaikki muu yhteistyöverkosto: Kehitysvammapalvelut, mielenterveystyö, Keti-tyyppinen toiminta, ym. ym.

  VastaaPoista
 11. Kesälahti on mielestäni mitä suuremmissa määrin karjalainen kunta. Mikäli niin ikävästi käy, että kunta ei kykene jatkamaan itsenäisenä, on liittymissuunnan oltava jokin muu kuin Savonlinna.

  VastaaPoista
 12. Ei Kitteen hallinto ole osannut hoitaa omia asioita pitkään aikaan, niin miten se muka suoriutuu keski-Karjalan ja etenkin Kesälahtea koskevista päätöksistä ?

  VastaaPoista
 13. Irmeli Loukkaanhuhta19. marraskuuta 2011 klo 7.33

  Tuntui hyvältä tänään Sovintolan lämpimässä kahvilassa kuunnella kuntalaisten mielipiteitä itseään koskevassa isossa asiassa. Ei siellä riitaa rakennettu eikä vaadittu omaksumaan toisten puremia kantoja. Tärkein viesti oli: vihdoinkin voin tähän asiaan vaikuttaa! Jonoksi asti nimenkirjoittajia riitti! Yhteinen asia, ei harvojen päätös ilman kansan kuulemista, näin asian yksi kirjoittajista tiivisti. Laittamattomasti sanottu!

  VastaaPoista
 14. Kesälahden asuttivat 1500-luvulla Säämingistä tulleet luterilaiset. Ortodoksit tapettiin tai ajettiin pois. 1800-luvun kansallisromanttisessa aallossa Suomelle piti löytää oma identiteetti. Se tehtiin matkustamalla Karjalaan. Karjalasta napattiin aineksia identiteettiin Suomelle. Kalevala on suureksi osaksi kerätty alueilta, jotka eivät ole olleet koskaan osa Suomea, kuten Uhtuasta ja Lemminkäinen Inkeristä. Samaa identiteetin keinotekoista rakentamista huomaan tässäkin. Kesälahti on kielitieteellisestikin lähempänä Savoa, kuin Karjalaa. Minä ainakin ymmärrän savoa täydellisesti, mutta karjalan kielen kanssa tulee ongelmia. Pohjois-Karjala on syntynyt vasta sotien jälkeen, sitä ennen kuuluttiin Kuopion lääniin. Eikös se ole savoa?Ja eikös tämän pitänyt olla "sivistynyt" keskustelu. Missä keskustelijoiden perustelut ja argumentit on omille väitteilleen kuulumisesta Karjalaan?

  VastaaPoista
 15. Täytyy korjata edellistä kommenttiani. Kullervohan se Inkeristä napattiin, eikä Lemminkäinen. Pahoittelen virhettäni. Pohjois-Karjalan lääni perustettiin sotien jälkeen, mutta vasta 1960. Siis järisyttävät 51 vuotta sitten! Ns. Vanhan Suomen raja kulki Sarvisaaren itäpäätä hipoen. Kun Uudenkaupungin rauhassa 1721 Ruotsi menetti Käkisalmen, Viipurin, Sortavalan, Lappeenrannan, Haminan ja Sarvisalon itäkärjen Venäjälle, loput Kesälahtea pysyi ruotsalaisena. Ollaan oltu kuulkaa ruotsalaisia huomattavasti pidemmän aikaa, kuin pohjoiskarjalaisia, huomatkaa tämä. Jos Savonlinnan suuntaan liittyminen ei kiinnosta, niin miten olisi Ruotsi? Ka? He? Ottiatuota? Sanokaa nyt jotain, te vilkkaat ja puheliaat karjalaiset!

  VastaaPoista
 16. Kesälahti liittyy nyt Kiteeseen, mutta maksaa siitä kovemman hinnan. Kyllä Pohjois-karjalainen identiteetti on tärkeämpi, kuin pienempi veroprosentti tai palvelut, koska palvelut olis Kesälahdella menetetty muutenki. Jos Kitee vielä liittyy joskus Joensuuhun niin hyvä, koska tällöin saadaan normaali veroprosentti ja toimivat palvelut.

  VastaaPoista
 17. Jos Kesälahti ja Kitee yhdistetään ja siinä samalla tulee ne kuulut isot tukiaiset niilä rahoillahan Kitee pystyy taas korjaamaan kuuluisia homekiinteistöjään.Onkohan tässä nyt mitään järkee. Kyllähän me Kesälahtelaiset pystyisimme yhteituumin kuntaa lisää kehittämään.Olen niin pettynyt. Viime syksynä muutimme uusina kuntalaisina Kesälahdelle ja olen kaiken tarvittavan täältä löytänyt. Ainoa asia mikä puuttuu on kunnon kahvila keskustasta ,olempa sen perustamista miettinyt mutta jos Kiteeseen liitytään unhoitan koko asian.

  VastaaPoista