sunnuntai 20. marraskuuta 2011

Voisiko pienikin olla kaunista

En ymmärrä mikä suuruudenhulluus tämän pienen kansan on villinnyt.Mikään pieni ei ole enää kaunista.
Talouteen vedoten ja tuottavuutta tavoitellen on lyöty läänit yhteen,lakkautettu,kyläkoulut ja-kaupat,perheviljeljelmät pakotettu suurtuottajiksi jasamoin on käynyt muussakin yritystoiminnassa suuret jyräävät.Olisi näillä jo luullut maan asioiden korjaantuvan,mutta ei,aina vain huonommaksi menee.
Mutta ehkäpä se siitä autuudeksi muuttuu, kun saadaan kaikki pienet kunnat suuriksi,lakkautetaan syrjäseutujen varuskunnat ja siirretään oppilaitokset kaikki etelään,ettei vaan yksikään opiskeleva nuori ehdi kiintyä kotiseutuunsa.
Voisiko tämän kaiken keskellä kuitenkin olla jotain pientä ja kaunista.Kyllä voisi.Ja se voisi olla Kesälahti.Lauman mukana kulkijoita riittää,mutta omaleimaisuus ja persoonallisuus huomataan.Se olsi jatkossa meidän valttikorttimme kunnan markkinoinnissa.
Nyt tarvitaan vain lujaa tahtoa,rohkeita ratkaisuja,yksituumaisuutta ja kekseliäitä ,luovia ideoita niin meille on kaikki mahdollista.Tahdosta se on vain kiinni.
Kuntaliitos ei ole Kesälahdella valmis päätettäväksi.Asia on lliian suuri ja liian lopullinen ja se koskettaa meitä kuntalaisia syvästi myös tunnetasolla.Malttia,harkintaa yhteistä näkemystä ja vaihtoehtojen pohdintaa sekä kuntalaisten kuulemista tarvitaan paljon lisää.
Kerran tuleva porkkanaraha tai jostain liitoksesta ulos jääminen,eivät ole sen arvoisia asioita,että ne johtaisivat harkitsemattomiin päätöksin ja heikentäisivät jatkossa alueemme kehittymistä.
Mutta jos tahtotilaa itsenäisyydelle ei löydy........Siitä seuraavan kerran.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti